Lastbilsmonterad Kran

Kommande kurstillfällen

Prissänkt kurs

Extrainsatt kurs

Fullbokad kurs

Fåtal platser

Tillgänglig kurs

Boka in dig redan idag för att säkra din plats. Du kan även ringa och boka på tel 018-225700.

 

För att kunna arbeta med lastbilsmonterad kran krävs att du har fyllt 18 år och har erhållit tillräckliga kunskaper för att kunna arbeta med kranen på ett säkert sätt. För att få framföra fordonet krävs C-körkort. Du omfattas även av kravet om yrkeskompetensbevis (YKB) 

 

För att erhålla utbildningsintyg eller ett yrkesbevis från TYA krävs godkänt resultat på både teoriprov samt manöverprov.

Lastbilsmonterade kranar delas upp i 2 kategorier:

Timmerkranar oavsett storlek och godskranar upp till 18 ton/m tillhör den lättare klassen. Godskranar över 18 ton/m tillhör den tyngre klassen och för att få utbildningsbevis för dessa krävs att du gör ytterligare ett prov. Har du inte arbetat med kranar tidigare så är grundutbildningens längd mellan 1-2 veckor beroende på förkunskaper och övriga erfarenheter.  

Praktiskt prov för TYA yrkesbevis

Har du arbetat längre än 30 månader med kranar så kan du få göra ett praktiskt manöverprov och vid godkänt resultat erhåller du ett yrkesbevis från TYA.

Andra som använder våra kurser

 

 

Adressuppgifter:

Faktureringsadress / leveransadress (om skiljt från ovan):

 

Våra boknings- och avbokningsvillkor

Er skriftliga anmälan/bokning till oss per e-post är bindande till aktuellt kurstillfälle ni valt och ev avbokning av en eller flera personer kommer att debiteras full kursavgift oavsett avbokningsorsak. Återbetalning av kursavgifter görs ej. Vid händelse av att kurstillfället ställs in tex pga av akut sjukdom på kursledaren eller för få anmälda deltagare kan du erbjudas ombokning till ett annat kurstillfälle utan att betala ny kursavgift.